
Osnovna škola
Stjepana Radića
Brestovec Orehovički
49221 BEDEKOVČINA
OIB: 34947430654
os-s.radica@kr.t-com.hr
e-Dnevnik za učitelje
e-Dnevnik za učenike
TELEVIZIJA SRCE ZAGORJA
RADIO SRCE ZAGORJA
| « Studeni 2025 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
V I Z I J A
Naša je škola
OAZA zajedništva,
nepresušni IZVOR znanja
i KAMEN TEMELJAC
uspješne budućnosti naših dionika:
učenika, učitelja, roditelja i lokalne zajednice.

M I S I J A
Prepoznajemo,
podržavamo i razvijamo
POTENCIJAL svakog dionika,
kroz kvalitetno PERSONALIZIRANO
i TIMSKO-SURADNIČKO učenje i poučavanje
u SIGURNOM, POTICAJNOM I KREATIVNOM
ambijentu naše škole.

U petak, 7. studenoga, je u OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom održan susret i edukacija u sklopu projekta „Mala škola za naše školske kuhinje 3“.
Projekt, pokrenut prije nekoliko godina povodom 150. obljetnice škole, nastavlja tradiciju promicanja inovacija i kreativnosti u pripremi školskih obroka. Ovogodišnje izdanje izazvalo je velik interes i oduševljenje sudionika, ravnateljica i ravnatelja te kuharica i kuhara koji su imali priliku upoznati nove ideje i praktične metode pripreme zdravih i maštovitih jela prilagođenih djeci.
Kao svojevrsna uvertira održan je i stručni skup županijskog vijeća ravnatelja osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije.
Ravnatelj škole Zdenko Kobeščak istaknuo je kako je cilj projekta osigurati djeci zdrave i hranjive obroke u školama:
– U našoj školi već je tradicija organizirati male škole za školske kuhinje, namijenjene kuharicama i ravnateljima, kako bi zajedno pronašli najbolja rješenja za kvalitetnu prehranu učenika. Želimo da djeca imaju fine, zdrave i uravnotežene obroke u okviru cijene do 1,33 eura. Obroci koje danas predstavljaju imaju vrijednost nekadašnjih 10 kuna. Sve je teže u toj cijeni pripremiti zdrav i nutritivno bogat obrok, pa su ovakve radionice dragocjena pomoć i inspiracija – pojasnio je ravnatelj, zahvalivši pritom Krapinsko-zagorskoj županiji na podršci te Podravki na organizaciji edukacije. Dodao je kako Podravka priprema novu kuharicu s receptima za sve škole.
O važnosti projekta i poticanju zdravih prehrambenih navika govorila je i županijska pročelnica Mirjana Smičić Slovenec, istaknuvši kako su školski jelovnici raznoliki te da se u školama svakodnevno kuhaju zdravi i kuhani obroci koje rado prihvaćaju i djeca i roditelji.
Sudionici su u sklopu prigodnog domjenka mogli kušati pripremljene delicije, dok su stručnjaci iz Podravke pružali dodatne informacije i savjete.
U suradnji s Podravkom, masterchef Branko Takač, promotor kulinarstva u projektu „Zdravi odmor“, sa svojim je timom predstavio tehnike brzog i jednostavnog kuhanja u okviru cijene školskog obroka od 1,33 eura.
Projekt „Mala škola za naše školske kuhinje“ tako i dalje uspješno doprinosi unapređenju prehrambenih navika učenika osnovnih škola, pomažući školama u pripremi zdravih, maštovitih i nutritivno uravnoteženih obroka.
Hvala svima koji su pomogli ovogodišnju "Malu školu..." te podržavaju brigu za kvalitetnu prehranu svih naših učenika.

