Osnovna škola
Stjepana Radića
Brestovec Orehovički
49221 BEDEKOVČINA
OIB: 34947430654
os-s.radica@kr.t-com.hr
e-Dnevnik za učitelje
e-Dnevnik za učenike
TELEVIZIJA SRCE ZAGORJA
RADIO SRCE ZAGORJA
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
V I Z I J A
Naša je škola
OAZA zajedništva,
nepresušni IZVOR znanja
i KAMEN TEMELJAC
uspješne budućnosti naših dionika:
učenika, učitelja, roditelja i lokalne zajednice.
M I S I J A
Prepoznajemo,
podržavamo i razvijamo
POTENCIJAL svakog dionika,
kroz kvalitetno PERSONALIZIRANO
i TIMSKO-SURADNIČKO učenje i poučavanje
u SIGURNOM, POTICAJNOM I KREATIVNOM
ambijentu naše škole.
Ove školske godine, u sklopu kurikuluma dodatne nastave engleskog jezika, učenice/i petih razreda s učiteljicom Ivom Muhek bili su uključeni u eTwinning projekt pod nazivom „Ants in the kitchen“.
U projektu je sudjelovalo 5 škola iz Španjolske, Turske te mi iz Hrvatske.
Cilj projekta je bio istražiti prehrambene navike ljudi. Istražiti i naučiti što znači hraniti se i živjeti zdravo te spadamo li mi u tu kategoriju. I naravno razmisliti te ponuditi neka rješenja kako bismo mi mogli potaknuti ljude na zdraviji način prehrane i života.
A kako bi sve to bilo zabavnije, zamislili smo da smo mi maleni mravi koji vrijedno rade u kuhinji te svojim radom potiču ljude na zdraviji i kvalitetniji život.
Projekt je rađen na engleskom jeziku te je kao takav poticao na uporabu i učenje jezika kroz uporabu IKT-a, a istodobno je ukazao na važnost engleskog jezika kao sredstva komunikacije između sudionika iz različitih zemalja. Veliki naglasak je bio na timskom radu, suradnji i upoznavanju i usavršavanju IKT alata.
Učenici su radili u manjim grupama koje su bile dio internacionalnih timova. Komunikacija se odvijala unutar twinspace chat grupa dok su neki susreti odrađeni putem videokonferencija.
Kratki pregled rada možete pogledati kroz projektni časopis na sljedećem linku: