preskoči na sadržaj

Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički

Login
PODACI O ŠKOLI

 Osnovna škola
Stjepana Radića
Brestovec Orehovički

 Brestovec Orehovički 40
49221 BEDEKOVČINA
OIB: 34947430654

 elektronička pošta:
os-s.radica@kr.t-com.hr

 tel. 049 238 149

VIRTUALNA ŠKOLA

VIRTUALNI RAZREDI

5.A 5.B 6.A 6.B

7.A 7.B 8.A 8.B

VIRTUALNA ZBORNICA

e-Dnevnik za učitelje

e-Dnevnik za učenike

TELEVIZIJA SRCE ZAGORJA

RADIO SRCE ZAGORJA

Vremenska prognoza

 
Digitalni materijali

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 10. 2012.

Ukupno: 2106181
Ovaj mjesec: 1479
Ovaj tjedan: 310
Danas: 38
Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vizija i misija naše škole

 V I Z I J A

Naša je škola
OAZA zajedništva,
nepresušni IZVOR znanja
i KAMEN TEMELJAC
uspješne budućnosti naših dionika: 
učenika, učitelja, roditelja i lokalne zajednice.

M I S I J A

Prepoznajemo,
podržavamo i razvijamo

POTENCIJAL svakog dionika,
kroz kvalitetno PERSONALIZIRANO
i TIMSKO-SURADNIČKO učenje i poučavanje
u
SIGURNOM, POTICAJNOM I KREATIVNOM
ambijentu naše škole.

VC u nastavi

Prevoditelj

Bojanka za djecu

MUDRA MISAO

Uzmite koliko vam treba!
Ne gradimo školu za mene ili za vas, već za budućnost ove djece i ovog kraja!

(Župnik Petar Vitković orehovičkom učitelju, g. Antunu Kantoliću, prigodom darivanja župske zemlje za proširenje škole u Orehovici.)

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Anketa (mala)
Prilagodio/prilagodila sam se uvjetima rada u školi, a koji su uvedeni zbog skrbi za zdravlje.
ZANIMLJIVOSTI

RASPORED ZVONA
Priloženi dokumenti:
RASPORED 2020 2021.doc

HRABRI TEFEFON
 
 
Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon nudi pomoć i podršku iputem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.
Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman, a dostupan je na stranici www.hrabritelefon.hr.
Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć!
PITALICE

     IZUMI I IZUMITELJI

     Kviz izumi   

    KNJIGE I AUTORI

     Kviz knjige

       SVEMIR

    Kviz svemir

ZNAKOVI U PROMETU

      Kviz promet

Održane videokonferencije
PRVA VIDEO KONFERENCIJA U RN!
Autor: Andrea Haramustek, 12. 3. 2014.

 

Videokonferencija je zamišljena kako bi potakla spajanje učitelja razredne nastave među školama uključenim u projekt skole 2.0 ali i izvan njega.

Tema „Crta“ je odabrana kako bi se odradili nastavni sadržaji iz likovne kulture koji se mogu prilagoditi svim razredima. Tijek videokonferencije je zamišljen tako da se u uvodnom dijelu svaka škola javi sa svojim predstavnikom i kaže nekoliko rečenica o sebi: naziv škole, razrede/uzrast učenika i imena učiteljica koje sudjeluju u videokonferenciji te nekoliko kratkih informacija o školi. U našoj školi sudjelovali su učenici 3.a i 3. b razreda s učiteljicama Andrejom Dugorepec i Boženom Osrečak Petric, pedagogonjom Ljubicom Gorički, te učiteljicom informatike i voditeljicom ODS projekta Andreom Haramustek. 

 

 

Sva naša javljanja pratila je crta na zemljovidu Republike Hrvatske koja je spajala mjesta iz kojih se javljamo, u kojima se nalaze naše škole. To je ujedno bila motivacija za rad naših učenika. Nakon toga svaka je učiteljica/škola sama svojim učenicima objasnila likovni problem/zadatak i prepustila ih radu. Predviđeno vrijeme za rad učenika je 30 minuta. Nakon toga je uslijedilo ponovno javljanje sa kratkim izvješćem i pokazivanjem nekoliko radova koje su voditelji u školama/učiteljice odabrale. 

Evo, kako su učiteljice, voditeljice VC zamislile kretanje naše CRTE:

http://goo.gl/HfnOaW

Sudionici: U videokonferenciji je učestvovalo 18 škola sa lokacijama iz tablice

Br.

Škola

Učitelj/voditelj

1.

PŠ Bapska

Adrijana Leko i Vlatka Sirovica

2.

PŠ Luč

Dajana Majstorović i Silvija Kozari Golob

3.

PŠ Baranjsko Petrovo Selo

Đurđica Petrović

4.

PŠ Plešivica

Zvjezdana Kurtalj

5.

OŠ Jastrebarsko

Gordana Kralj

6.

OŠ Horvati

Suzana Delić

7.

OŠ Generalski Stol

Doroteja Katić, Ivančica Mlinac

8.

OŠ Žakanje

Irena Predović Drakulić

9.

PŠ Kamanje

Karolina Ribarić

10.

PŠ Ribnik

Sanja Novogradac

11.

PŠ Ilovik

Marijana Dragoslavić

12.

PŠ Nerezine

Vesna Ukalović

13.

OŠ Brestovec Orehovečki

Andrea Haramustek

14.

PŠ Desinec

Lidija Ban

15.

PŠ Volavje

Snježana Celić

16.

PŠ Petrovina

Tatjana Golešić, Matija Radić, Nevenka Bistrica

17.

PŠ Čeglje

Valerija Kličković, Tanja Šolić

18.

PŠ Krapanj

Gordana Mrinjek

 


 

 

O ZAŠTITI OKOLIŠA S UČENICIMA ŠKOLE GENERALSKI STOL
Ivančica Boroš / datum: 25. 4. 2014. 15:14

Učiteljice Andreja (Brestovec) iIvana (Generalski Stol) povezale su  svoje učenike trećih razreda koristeći tehnologiju (s radošću su im se pridružili pedagogica i majstor tehnike, Denis).

 Razlog je bio Dan naše drage planete, a cilj upoznavanje s drugom školom i realizacija ekoloških sadržaja  uz korištenje IKT-a.

Naši predstavnici  dobro su se pripremili , vedro i motivirano sudjelovali i srdačno  pozdravili treći razred na ekranu (koji broji 7 učenika i učenica). Oni su  već iskusni sudionici jer se treći puta "javljaju uživo" korištenjem Samsung School programa.

Srdačno pozdravljamo učiteljicu i učenike i javljamo im da majice osvojene u Eko-kvizu stižu!

trećaši, učiteljica i pedagogica


 

 

 

Na satu informatike s OŠ Generalski Stol

Autor: Andrea Haramustek, 2. 6. 2014.

 

      29. svibnja u Četvrtak održana je dugo planirana Videokonferencija s OŠ Generalski Stol. Učenici osmih razreda tako su mogli razmjenjivati svoja znanja i iskustva na satu Informatike s učenicima škole koja je udaljena od nas nekoliko stotina kilometara, a sve zahvaljujući  bogatoj školskoj opremi. Uz dobru pripremu učiteljica, učenici su mogli pogledati film

 

 

 

 

 


U isto vrijeme na dva mjesta: Likovna kultura preko videokonferencije

U četvrtak, 29. siječnja, su se putem videokonferencije povezale učiteljice Višnja Borovčak i Jasminka Končić, te učenici 1.a razreda u Brestovcu Orehovičkom i 1.b razreda u Orehovici, na satu Likovne kulture.

Tema je bila Ritam - ponavljanje i izmjenjivanje geometrijskih likova i boja.

Na početku sata učenici su pozdravili jedni druge i predstavili se, što je svima bilo jako zanimljivo i veselo, a zatim su učiteljice objasnile učenicima što će i kako raditi.

Učiteljice su pokazale učenicima kako se radi kolažem, zatim objasnile što je ritam u likovnom izrazu i koja je razlika između ritma u glazbi (u glazbi ritam čujemo, a u likovnom  zapažamo, osjetilom vida, ponavljanje određenih elemenata).

Nakon toga je najavljen zadatak - učenici će kolaž papirom slikati ritam zgrada i ritam prozora na njima. Žuti i narančasti pravokutnici bit će zgrade, a plavi i ljubičasti  kvadrati bit će prozori na zgradama.

Na završetku radnog dana učenici obiju škola su se opet povezali te pogledali radove i zaključili da je to bio vrlo zanimljiv suradnički radni dan.

učiteljica Višnja Borovčak

slika dolje: Učenici 1.b iz PŠ Orehovice sa svojim likovnim radovima

 


 

100-ti dan škole!
 datum: 12. 2. 2015. 06:48
100. dan putem videokonferencije

"100. dan škole" je E-Twinning projekt i projekt Udruge hrvatskih učitelja RN "Zvono". Projekt obuhvaća na nacionalnoj razini učenike i učitelje od 1. do 4. razreda koji kroz odabrane sadržaje obilježavaju 100. dan u školi.

U našoj školi provele su ga učiteljice Jasminka Končić i Višnja Borovčak s učenicima 1.a i b razreda. Zajedno smo odabrale i isplanirale sadržaje za satove Hrvatskog jezika i Matematike i provele ih putem videokonferencije.

Nakon pozdrava izrazili smo radost ponovnog suradničkog rada te smo zajedno otpjevali himnu " Stoti dan škole". Učenici su radili u skupinama  tri listića iz Hrvatskog jezika i na taj način vježbali čitanje i pisanje što je najvažnija vještina koja se uči u prvom razredu.

Sat Matematike smo započeli podjelom tableta i uputama kako će pronaći web stranicu naše škole na kojoj smo pronašli puzzle s brojkom 100. S obzirom da se do sada nisu služili tabletima, trebalo je svakom učeniku pomoći i pokazati kako se radi. Bilo im je vrlo zanimljivo i svi koji su uspjeli izvršiti zadatak izrazili su želju da opet rade na tabletu. Slijedilo je  spajanje  brojeva od 1 do 100 u Točkalici, te bojanje slike.

Prije završetka drugog zajedničkog sata, još jednom smo pjevali himnu, pozdravili se s našim prijateljima iz PŠ i zaželjeli jedni drugima sretan 100.dan škole.

 

 


Susret preko Skype u Chichagu
Andrea Haramustek / datum: 7. 10. 2015. 15:20

6.10. u utorak na satu razrednog odjela imali smo jedno zanimljivo iskustvo sa školom koja je miljama udaljenja od naše. Radi se o školi Lowell Middle School iz Indianae pored Chichaga. Susret je dogovaran tjednima, a cilj sata bio je upoznati stranu državu, kulturu, sličnosti i različitosti u obrazovanju i poučavanju; razvijanje govornih vještina engleskog jezika, predstavljanje svoje škole ispred kamere, upoznavanje alata Skype i još mnogo toga. Učenici su bili veoma uzbuđeni. Zbog razlike u vremenu bilo je teško dogovoriti zajednički susret. Tako je u školi u Indiani za vrijeme spajanja bilo 7 sati ujutro, a kod nas 14 sata popodne. 

Učenici jedne i druge škole pripremili su osnovne podatke o svojoj školi i mjestu u kojem žive, a nakon toga su jedni drugima postavljali pitanja. Osim toga, učenici su na svojim mail adresama dobili pozivnicu za uređivanje on-line plakata u Linoituna temu USA and CROATIA. Kako će to izgledati možete pogledati na slijedećoj poveznici. (http://linoit.com/groups/Croatia%20and%20U.S.A./canvases/Croatia%20and%20U.S.A.)

Dio impesije (iz maila) učiteljice Nikki Burgess podijelit ću s vama: 

"I just wanted to say that my students really enjoyed Skyping with you and your students this morning, and so did I :)  They never have Skyped before and were a little nervous.   We enjoyed telling  my classes about our experience and what we learned about all of you. We are looking forward to our next Skype session and hope that we can continue to Skype with you!  You all do very well with speaking English!! Very impressive :) "

Bio je ovo naš prvi, ali ne posljednji zajednički sastanak. U tijeku je dogovor za drugo spajanje. I baš se veselimo! :))

Klikom na sliku (link) možeš pogledati kako je izgledalo zajedničko povezivanje.

 

                                                        Učiteljica Andrea Haramsutek i 8.a razred

 

 


 

NA SATU INFORMATIKE U INDIANI (CHICAGO)
Andrea Haramustek / datum: 4. 11. 2015. 14:26

 

Jučer, 3.11.2015 učenici šestog razreda imali su priliku podijeliti sa prijateljima u Indiani (Chicago) znanje o PRAVILIMA PONAŠANJA ILI BONTONU na INTERNETU. Učenici su tako kod kuće izradili PLAKAT s pravilima ponašanja na engleskom jeziku te svojim prijateljima predstavili/pročitali ista pravila. Nakon toga smo mogli čuti pravila ponašanja na internetu učenika u Indiani te mogli zaključiti da su pravila ista tj. da za sve ljude ovoga svijeta vrijedi isto: 

Zatim smo svojim učenicima postavljali pitanja o korištenju i provođenju vremena na internetu, o korištenju društvenih mreža i slično. Zaključili smo da podjednako isto vremena provodimo na internetu, jedni i drugi koriste društvene mreže (Facebook). Ipak, učenici u Indiani su podignuli ruke u večem broju kada se postavilo pitanje tko od njih ima na Facebooku nepoznate prijatelje. Oba razreda zaključila su kako to nije dobro te kako moramo zaštiti svoje privatne podatke na način da podesimo postavke na društvenim mrežama i naravno donosimo pravilnu odluku o korištenju društvenih mreža.

                                Andrea Haramustek, učiteljica informatike


 


DAN SIGURNIJEG INTERNTA-Webinar i VC s OŠ Generalski Stol
Andrea Haramustek / datum: 9. 2. 2016. 15:26
[OŠ Generalski Stol]

Utorak 09.02.2016.obilježavanje DANA SIGURNIJEG INTERNETA.

 

Učenici 8.a razreda pogledali su Webinar koji su pripremili za nas iz Centra za Sigurniji internet, Osijek http://csi.hr/. Putem sastanka mogli smo ponoviti sve bitne značajke pozitivnog djelovanja i ponašanja na inetrnetu. Osim što je potrebno zaštiti svoje računalo antivirnusnim programom, važna stavka je osoba i njeno djelovanje na internetu, društvenim mrežama. Nakon Webinara učenici su odigrali kviz i tako sudjelovali u nagradnoj igri za mobitel. 

Slijedeći školski sat povezali smo se s OŠ Generalski Stol i održali zajedniči sat na spomenutu temu. Učenici jedne i druge škole ispričali su bitna pravila ponašanja na internetu i međusobno si postavljali pitanja vezana uz društvene mreže i njihovom korištenju. 

                                                                       Andrea Haramustek, učiteljica informatike

 

 

 


VIDEOKONFERENCIJA s OŠ Franje Tuđmana, Šarengrad
Andrea Haramustek / datum: 17. 2. 2017.

 

 

Dugo iščekivana VIDEOKONFERENCIJA napokn je odrađena!

Prije 3. tjedna, učiteljice informatike Ivana Knezović iz OŠ Franje Tuđmana, Šarengrad i Andrea Haramustek započele su suradnju oko zajedničke Videokonferencije šestih razreda. Ideja je bila podijeliti i proširiti znanje o Sigurnosti na Internetu,kao i Pravilima pristojnog ponašanja na mreži, a sve u sklopu dana obilježavanja Dana Sigurnijeg Interneta. Unijeti svježinu u svakodnevnu nastavu, razbiti monotoniju i povećati motivaciju za učenjem bili su neki od ciljeva videokonferencije.

U uvodnom dijelu sata učenici su izradili filmove u Kizoi o svojoj školi kako bi se međusobno upoznali, a prethodno su na google karti istražili udaljenost obiju škola i mjesta. U središnjem dijelu, učenici su izlagali svoje radove kreirane u Web 2.0 alatima na temu Sigurnost na internetu, Bonton i Društvene mreže. Sav sadržaj smo podijelili preko Adobe Conecta tako da su obje škole imale uvid u radove. Za kraj smo odigrali zajednički kviz u alatu Kahoot koji su izradili učenici naše škole.

Uz više tehničkih problema, dogovoranja oko termina održavanja, vidokonferencija je održana u našoj međusmjeni i polovici prvog sata popodnevne smjene bez ikakvog negodovanja, čak štoviše, oba šesta razreda dobrovoljno su sudjelovala. Odraz je to velike zainteresiranosti ovakve vrste nastave, a osmjesi i zadovoljstvo učenika najveća je motivacija za daljnji rad.

                                                          Andrea Haramustek, učiteljica informatike

preskoči na navigaciju