preskoči na sadržaj

Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički

Login
PODACI O ŠKOLI

 Osnovna škola
Stjepana Radića
Brestovec Orehovički

 Brestovec Orehovički 40
49221 BEDEKOVČINA
OIB: 34947430654

 elektronička pošta:
os-s.radica@kr.t-com.hr

 tel. 049 238 149

fax. 049 238 250

VIRTUALNA ŠKOLA

VIRTUALNI RAZREDI

5.A 5.B 6.A 6.B

7.A 7.B 8.A 8.B

VIRTUALNA ZBORNICA

e-Dnevnik za učitelje

e-Dnevnik za učenike

RTV SRCE ZAGORJA

RADIO SRCE ZAGORJA

Vremenska prognoza

 
Digitalni materijali

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 10. 2012.

Ukupno: 2016979
Ovaj mjesec: 805
Ovaj tjedan: 454
Danas: 22
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vizija i misija naše škole

 V I Z I J A

Naša je škola
OAZA zajedništva,
nepresušni IZVOR znanja
i KAMEN TEMELJAC
uspješne budućnosti naših dionika: 
učenika, učitelja, roditelja i lokalne zajednice.

M I S I J A

Prepoznajemo,
podržavamo i razvijamo

POTENCIJAL svakog dionika,
kroz kvalitetno PERSONALIZIRANO
i TIMSKO-SURADNIČKO učenje i poučavanje
u
SIGURNOM, POTICAJNOM I KREATIVNOM
ambijentu naše škole.

VC u nastavi

Prevoditelj

Bojanka za djecu

MUDRA MISAO

Hranite djecu ljubavlju, tako će njihovi strahovi umrijeti od gladi.

Anketa (mala)
Pred nama su proljetne radionice za maštovite, kreativne i talentirane učenike.
Dolaziš li?
ZANIMLJIVOSTI

RASPORED ZVONA
Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA.doc

HRABRI TEFEFON
 
 
Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon nudi pomoć i podršku iputem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.
Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman, a dostupan je na stranici www.hrabritelefon.hr.
Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć!
PITALICE

     IZUMI I IZUMITELJI

     Kviz izumi   

    KNJIGE I AUTORI

     Kviz knjige

       SVEMIR

    Kviz svemir

ZNAKOVI U PROMETU

      Kviz promet

Vijesti
NOVI USPJEH NAŠIH MLADIH LITERATA!
Zdenko Kobeščak / datum: 11. 8. 2020. 11:00

Mlada pera je naziv nevladine, nestranačke i neprofitne udruge koja se bavi promicanjem dječjeg literarnog stvaralaštva i blogiranja.

Širom Hrvatske poznati su po organizaciji natječaja kojim se promiče literarano stvaralaštvo te su tako i tijekom ove školske godine organizirali izradu slikovnice Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka u kojoj su u bogato ilustriranoj opremi objavili i tri rad učenika naše škole: Ane Galic, Maria Jurine i Antonia Posavca.

Ana, Mario i Antonio su istraživali i opisivali povijest našeg kraja (i šire), a kako izgledaju stranice slikovnice s objavljenim pričama naših učenika možete i sami pogledati na priloženim fotografijama.

Sve njih je motivirala i u stvaralačkom radu vodila učiteljica hrvatskog jezika, Jelena Halambek.

Velike čestitke našim učenicima i učiteljici!

 


[OPŠIRNIJE]PROJEKT "ŠAH UZ ŠKOLU" SE NASTAVLJA
Zdenko Kobeščak / datum: 25. 7. 2020. 17:53

Projekt "Šah uz školu" se u našoj školi provodi već niz godina. Podržava ga i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a logistiku školama pruža Šahovski klub e4 iz Zagreba.

Sve informacije o mješovitoj školi šaha možete pronaći na njihovim web stranicama kojima možete pristupiti preko priložene poveznice:

Projekt "Šah uz školu"

Za našu školu i naše učenike je važna vijest da smo u sklopu te suradnje nedavno primili novu dodatnu opremu za učenje šaha, a riječ je o garnituri šahovskih satova i dvodimenzionalnoj zidnoj šahovskoj ploči s pripadajućim magnetskim figurama.

Zahvaljujemo našim dobročiniteljima, a našim učenicima, sadašnjim i budućim igračima šaha u našoj školi, želimo da se još bolje upoznaju s ovom plemenitom igrom te još bolje ovladaju tajnama šahovskih strategija, ideja i taktika.


[OPŠIRNIJE]USPJEH NAŠIH UČENIKA NA 2. "BALOGIJADI"
Zdenko Kobeščak / datum: 24. 7. 2020. 17:44

"Balogijada" je krasnoslovni i likovni natječaj za učenike svih hrvatskih osnovnih škola koji se u Sv. Petru Čvrstecu organizira u čast slikara, kipara i ilustratora koji je svojim velikim književnim i likovnim djelima zadužio brojne generacije - Zvonimira Baloga.

Na 2. Balogijadi uspješno su sudjelovali i učenici naše škole iz 5. razreda: Vanessa D., Sabina Č., Jelena P. i Lana P., pod vodstvom svoje mentorice, učiteljice hrvatskog jezika, Jelene Halambek.

Ovih su dana u našu školu za sve njih stigle simbolične nagrade, te Zahvalnica našoj školi koja se dodjeljuje "kao poticajnom primjeru škole čiji su učitelji i u depresivno vrijeme pandemije koronavirusa razvijali učeničke potencijale te ih poticali na sudjelovanje na 2. Balogijadi".

Čestitamo svim učenicama i učiteljici Jeleni, uz napomenu da vas nagrade čekaju u školi!


[OPŠIRNIJE]ZAPRIMANJE I EVIDENCIJA PRIJAVNICA
Zdenko Kobeščak / datum: 21. 7. 2020. 21:08

Sukladno Odluci o upisu u srednju školu, 22. srpnja 2020. u 12 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata, te je od toga trenutka omogućen ispis Prijavnica.

Prijavnice zatim moraju potpisati učenik i njegov roditelj/skrbnik i to u prostoru osnovne škole koja će to zatim označiti u sustavu.

Nakon toga srednje škole će preuzeti Prijavnicu.

Potpisivanje Prijavnica za naše učenike bit će 23. srpnja 2020. u vremenu od 9 do 11 sati u auli OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Prijavnice ćemo pripremiti u školi.

NAPOMENA:

Konačne ljestvice poretka srednje škole objavljuju 25. srpnja 2020., a od 27. srpnja je moguće dostaviti Upisnicu u srednju školu (i ostale tražene dokumente). 


[OPŠIRNIJE]ZA KRAJ:
Zdenko Kobeščak / datum: 10. 7. 2020. 17:40

Danas i naši osmaši nose iz škole svoje svjedodžbe.
Na taj način dolazimo do kraja jedne iznimne, izazovne i izvanredne nastavne godine koju je, između ostalog, obilježila i nastava na daljinu.
Što se sve događalo u školi i u našim životima pokazuje sljedeći videozapis:
 


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O KORIŠTENJU DRUGIH, KOMERCIJALNIH OBRAZOVNIH MATERIJALA
Zdenko Kobeščak / datum: 9. 7. 2020. 08:22

Na temelju članka 16. stavka 6. Zakona o udžbenicima (NN 116/18.) i članka 71. Statuta Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički ravnatelj Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički donosi ODLUKU o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala.

Cjeloviti tekst Odluke s popisom drugih komercijalnih obrazovnih materijala nalazi se u priloženoj poveznici:

Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODABIRU NAJPOVOLJNIJE PONUDE ZA NABAVU UDŽBENIKA
Zdenko Kobeščak / datum: 8. 7. 2020. 19:19

Na temelju članka 8. Pravilnika o provedbi postupka jednostavne nabave robe, radova i usluga i članka 71. Statuta Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički, objavljujemo

O B A V I J E S T o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu UDŽBENIKA za školsku godinu 2020./21.

Dolje su priloženi dokumenti:


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODABIRU NAJPOVOLJNIJE PONUDE ZA NABAVU RADNIH BILJEŽNICA
Zdenko Kobeščak / datum: 8. 7. 2020. 19:10

Na temelju članka 8. Pravilnika o provedbi postupka jednostavne nabave robe, radova i usluga i članka 71. Statuta Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički, objavljujemo

O B A V I J E S T o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete, likovnih mapa i geografskih atlasi za školsku godinu 2020./21.

Dolje su priloženi dokumenti:


[OPŠIRNIJE]IZVRSTAN USPJEH IZDAVAČKOG PODUHVATA U MEĐUNARODNOJ SURADNJI „NA DALJINU“
Zdenko Kobeščak / datum: 6. 7. 2020. 11:44

Tijekom odvijanja Nastave na daljinu, učiteljica fizike i voditeljica učeničke zadruge u OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Magdalena Ađić, ostvarila je, sa suradnicima, izvrstan izdavački poduhvat.
Naime, ovih je dana na najvećoj svjetskoj izdavačkoj platformi, Amazon.com, osvanuo podatak da se na visokom 3. mjestu najprodavanijih knjiga u kategoriji dvojezičnih dječjih knjiga nalazi knjiga „Što je škola? / What is a school?“, koju je ilustrirala učiteljica Magdalena Ađić, tekst je napisao renomirani britanski autor Michael Ross, s engleskog na hrvatski tekst je prevela učiteljica engleskog jezika, Martina Tomorad, a hrvatski prijevod je lektorirala učiteljica hrvatskog jezika, prof. Željka Meštrović – Kruhak.

Nakon digitalnog izdanja slijedi i tiskano izdanje, a u planu je da autor knjige, spomenuti književnik Michael Ross, tijekom rujna posjeti Hrvatsku, te se susretne sa svojim suradnicima „na daljinu“ iz OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Magdalena Ađić, Martina Tomorad i Željka Meštrović-Kruhak su učiteljice u OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, a u nastanku knjige sudjelovali su i učenici, članovi Čitalačkog kluba na engleskom jeziku: Jelena Puljek, Karlo Meštrović, Lana Posavec, Nika Tretinjak, Leona Vidiček, Petra Groš, Lana Presečki i Sabina Čehulić.

No, ipak vrijedi izdvojiti učiteljicu Magdalenu Ađić koja je maštovitim ilustracijama zaintrigirala sve čitatelje. Magdaleni je ovo već četvrta knjiga u seriji, te čak trideseta u dosadašnjoj intenzivnoj i izuzetno uspješnoj karijeri ilustratorice dječjih knjiga. Za svoj je rad primila već dvije svjetski priznate nagrade:

  • za najbolji dizajn naslovnice knjige, za audio-knjigu, 2019. godine (dodijeljena u Texas-u, USA),
  • za knjigu u fizičkom izdanju, 2018. godine (dodijeljena u Velikoj Britaniji).

Knjiga se može naručiti na: https://www.amazon.com/gp/product/B08BJ5TXJT?notRedirectToSDP=1&ref_=dbs_mng_calw_3&storeType=ebooks


[OPŠIRNIJE]RADIO SRCE ZAGORJA MEĐU NAJBOLJIMA NA SVIJETU!
Zdenko Kobeščak / datum: 17. 4. 2020. 12:33

Dvije današnje vijesti posebno su razveselile članove naše Radijske skupine, ali, vjerujemo i sve slušatelje našeg školskog internetskog radija - Radija Srce Zagorja.

Prva, u 24 sata prikupili smo više od potrebnih 500 lajkova i osvojili besplatni jednogodišnji Premium paket kojim možemo značajno unaprijediti funkcionalnosti našeg radija i kvalitetu programa.

Drugo, poznati i priznati servis Radioguide uvrstio je Radio Srce Zagorja u svoj katalog najboljih svjetskih radiopostaja.

Svima zahvaljujemo i svima čestitamo!

A u kvalitetu našeg radija možete se uvjeriti i sami:

RADIO  SRCE  ZAGORJA


[OPŠIRNIJE]KNJIŽNICA NA DALJINU
Zdenko Kobeščak / datum: 17. 4. 2020. 12:13

U ovo vrijeme provođenja nastave na daljinu vrijedno je saznanje da naši učenici, roditelji naših učenika i učitelji imaju pristup našoj Knjižnici na daljinu koju je oblikovao Davor Žažar, naš knjižničar.

Brojni naslovi knjiga, časopisa, ado i vdeo zapisa, filmova dostupni su vam na priloženoj poveznici:

KNJIŽNICA NA DALJINU

Uživajmo u dobrom štivu, otvorimo vrata svijetu i zakoračimo u more novih spoznaja i iskustava.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju